Atenție la dăunătorii Rapiței din primii pași!

Rapița este o sursă bogată pentru producerea uleiului vegetal de cea mai bună calitate, a biodisel-ului sau se utilizeaza ca nutreț, pentru hrana animalelor. Fiind o plantă foarte bogată în nutrienți, devine și o sursă de hrană pentru mulți dăunători.

Monitorizarea dăunătorilor culturilor agricole este primordială în luarea deciziilor cu privire la aplicarea măsurilor de control al insectelor vătămătoare.
Pentru monitorizarea și depistarea dăunătorilor rapiţei în primăvară, se recomandă utilizarea capcaneleor feromonale, care faciliteaza nu numai identificarea dăunătorilor, dar și localizarea și severitatea infestărilor.

În luna aprilie își începe zborul gândacul păros al florilor (Epicometis (Tropinota) hirta), care atacă planta de rapiță și alte plante înflorite, dar și pomii fructiferi de pe plantaţiile pomicole.

O soluție de monitorizare și capturare a acestui dăunător este utilizarea setului compus din capcana EC Field cu momeala feromonală Epicometis (Tropinota) hirta.

Această capcană a fost proiectată în special pentru capturarea în masă și monitorizarea gândacului păros al florilor și funcționează în combinație cu momeala feromonală, care este inofensivă pentru om, mediul înconjurător și polenizatori.

Publicat la 27.04.2022