În perioada caldă a anului, primăvara, vara și toamna, culturile agricole sunt supuse anumitor procese și factori din mediul înconjurător, atât favorabili cât și nefavorabili. Pentru Republica Moldova o importanță semnificativă prezintă livezile de pomi fructiferi. De la înflorit și până la recoltare, în livezile de semințoase se întâlnesc numeroși dăunatori printre care și molia cojii fructelor- Adoxophyes orana.
Larva atacă numeroase specii de pomi fructiferi (măr, păr, piersic, cais, prun etc.), precum şi unele specii forestiere (arțar, fag, carpen, mesteacăn etc). Zborul acestor dăunători începe în luna mai, iar pentru monitorizarea lor se utilizat setul propus de specialiștii Eco Center - Delta Paper pentru Adoxophyes orana.
Capcana Delta este potrivită pentru capturarea și monitorizarea unei varietăți de insecte dăunătoare, într-un mod eficient și non-toxic. Amplasarea capcanelor feromonale, reprezintă primul pas important în monitorizarea populației dăunătorului. Momeala feromonală acționează timp de 4-6 săptămâni, poate varia în dependență de climă.
Rezultatul eficienței capcanei feromonale este vizibil după instalarea acesteia. Capcana a fost amplasată pe 1 mai, primele rezultate au fost observate pe 2 iunie, datorită faptului că a început zborul în masă a primei generații, iar din cauza condițiilor climaterice capcana a fost înlăturată mai târziu conform perioadei necesare, la data de 10 iunie.
Experții de la Eco Center au analizat toate aceste 3 etape de la instalare și respectiv monitorizarea moliei cu ajutorul setului Delta paper pentru Adoxophyes orana, ceea ce a permis semnalare în timp util pentru producătorii autohtoni de a a lua măsuri adiționale de control pentru acest dăunător. Produsele Eco Center sunt absolut necesare tuturor fermierilor care își propun să recolteze fructe și legume BIO.