Conferința Națională “Businessul Fructelor în Republica Moldova” Ediția a IX-a

Eco Center participă la cel mai important eveniment din sectorul fructelor la nivel național, „Businessul Fructelor în Republica Moldova”.
Evenimentul este la cea de-a IX-a ediție și reprezintă cea mai importantă platformă de informare și networking pentru sectorul fructelor din Republica Moldova. Producătorii și exportatorii de fructe moldoveni au oportunitatea să învețe cele mai bune practici de la experți din Moldova, Italia, Țările de Jos, Germania, Polonia și România.

Pe parcursul celor două zile de eveniment au fost organizate sesiuni la teme actuale, precum:

  • Evoluția pieței locale și internaționale de fructe, situația actuală și perspective de viitor;
  • Valorificarea potențialului piețelor noi pentru fructele din Republica Moldova. Experiență, lecții învățate și perspective de viitor;
  • Experiența importatorilor de fructe moldovenești pe diferite piețe;
  • Soluții de post-recoltare și logistică;
  • Tehnologii și inovații în pomicultură în condițiile schimbărilor climatice;
  • Sustenabilitatea și digitalizarea business-ului fructelor.

În cadrul acestui eveniment, pomicultorii dar și viticultorii au ocazia să obțină mai multe informații de la reprezentanții Eco Center despre eficiența produselor și metodelor ecologice de protecție a plantelor împotriva dăunătorilor. 

Este important să promovăm echilibrul ecologic în agricultură pentru a reduce dependența de pesticide.
În plus, implementarea practicilor de igienă agricolă cu produsele Eco Center poate contribui la menținerea sectorului agricol ecologic și la prevenirea infestărilor cu insecte dăunătoare.

Publicat la 08.12.2023