Capcana EC Fruit Fly în topul produselor Eco Center

Musca cireșului este un dăunător periculos, atacă fructele prin larvele sale, distrugând pulpa din jurul sâmburelui. Aceasta are o generație pe an și iernează ca pupă în stratul superficial al solului, sub coroana pomilor. Adulții apar cu o lună înainte de coacerea cireșelor și vișinelor.

Potrivit specialiștilor în domeniul fitosanitar dificultatea combaterii acestui dăunător constă în utilizarea unor metode eficiente în perioada de coacere care nu produc reziduuri.

O metodă sigură si ecologică  pentru mediul ambiant, este:  Capcana EC Fruit Fly, utilizată în combinație cu atractantul Rhagoletis cerasi.

 

 

Denis Vornices,
Administrator Agrodenidan SRL

Denis Vornices, ne confirmă faptul că, anul trecut au utilizat capcanele EC Fruit Fly în livada de cireș și a obținut o roadă ecologică și de calitate. Datorită acestor capcane, cei de la Agrodenidan au redus 2 tratamente în perioada de coacere împotriva dăunătorului de cireș, ce permite să nu conțină reziduuri și să obțină o roadă conform standardelor de calitate. 
De aceea, și în acest an, livezile de cireș sunt protejate de insectele dăunătoare cu produsele Eco Center. 

 

Mai multe detalii despre avantajele utilizării capcanei EC Fruit Fly le găsiți aici: https://www.ecocenter.md/en/item/ec-fruit-fly-trap

Publicat la 27.05.2024