Eficiența serviciilor Eco Center pe podgoriile Château Purcari

Château Purcari este unul dintre cei mai buni producători de vinuri de calitate din Republica Moldova și utilizează cele mai eficiente produse și metode ecologice de prevenire și protecție a viței de vie de dăunători.

Potrivit agronomului responsabil de podgoriile vinăriei Purcari, Ghenadie Carai, plantațiile viticole necesită o îngrijire minuțioasă și responsabilitate pentru a obține o recoltă de calitate. Este foarte importantă protecția și prevenirea oricărui factor dăunător și o mare atenție se acordă protejarea viței de vie de invazia insectelor, molia verde a strugurilor (Lobesia botrana) sau molia viței-de-vie (Eupoecilia ambiguella) care atacă strugurii, iar acest lucru poate afecta calitatea vinului, provocând dezvoltarea mucegaiului gri sau negru.

Pentru a proteja plantațiile de viță de vie de dăunători, responsabilii de la Purcari au apelat la expertiza Eco Center pentru aplicarea măsurilor de protecție pe zeci de hectare de Rară Neagră, Fetească Neagră, Chardonnay. În special, au fost utilizate capcane și dozatoare feromonale, care au dezorientat dăunătorii, metode care nu prejudiciază mediul și vin în concordanță cu politicile de sustenabilitate ale Château Purcari.

Eco Center – un furnizor de încredere pentru agricultori!

Publicat la 16.11.2023