Capcană EC Field

Atașamente

EC Field trap (EN)
EC Field trap (RO)
EC Field trap (RU)

Capcană EC Field

Această capcană a fost proiectată în special pentru capturarea în masă și monitorizarea Epicometis hirta pe câmpiile de flori și livezi.

Capcana este produsă din plastic reciclat și este simplă în asamblare.

Pentru a fi pe deplin funcțională, capcana trebuie utilizată în combinație cu momeală feromonală destinată insectelor țintă, care poate fi procurată aparte sau în set cu capcana.

Termen de valabilitate 3 - 5 ani.

Categoria: Traps
Preț:
# Cod produs / Denumire Preț
1
ec07020203

Informații despre produs

Această capcană a fost proiectată în special pentru capturarea în masă și monitorizarea Epicometis hirta pe câmpiile de flori și livezi.

Capcana este produsă din plastic reciclat și este simplă în asamblare.

Pentru a fi pe deplin funcțională, capcana trebuie utilizată în combinație cu momeală feromonală destinată insectelor țintă, care poate fi procurată aparte sau în set cu capcana.

Termen de valabilitate 3 - 5 ani.

Perioada de utilizare

Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec
                       

Durata de actiune

Capcana poate fi utilizată până la 5 ani.

Mod de utilizare

  • Fixați pânzele – două panouri de forma unui patrat (la fixare aceste elemente vor crea un ”X”);
  • Desfaceți pâlnia (partea de jos a capcanei – va arată în formă asamblata ca piramida trunchiată);
  • Așezați sita în interiorul pâlniei;
  • Atașați recipient de colectare la pâlnia (borcan recipient), fixând recipientul în fantele laterale , aflate în partea inferioară a pâlniei;
  • Atașați pânzele la pâlnie, fixându-le în fantele laterale, aflate la mijlocul pâlniei;
  • Atașați capacul la construcția primită;
  • Deschideți ambalajul momelei specifice dăunătorului înainte de instalare și plasați-o în deschizătura din capcană, folosind mănuși de protecție (este recomandată spălarea mâinilor înainte și după lucrul cu momeală feromonală);
  • Fixați capcana pe sol sau pe un suport, astfel încât distribuitorul de feromoni să fie deasupra plantelor, prin intermediul dispozitivelor de fixare.
  • Este necesară deservirea periodică a capcanei (schimbarea momelei, curățirea borcanului recipient de dăunătorii etc.), când capcana se umple cu dăunători.

Mod de amplasare

În funcție de tipul de teren, se recomandă următoarele moduri de instalare:
 Livezi - în acest tip de teren se recomandă de instalat capcana pe sol, neapărat în ordine, fixându-i poziția cu ajutorul cuielor prezente în set, pentru a preveni răsturnarea acesteia din cauza vânturilor puternice etc. 
 Câmp de flori - pentru acest tip de teren, cea mai eficientă metodă este să montați ecranele pe un suport, astfel încât distribuitorul de feromoni să fie deasupra plantelor.

Densitatea de amplasare

Pentru o eficiență maximă, se recomandă instalarea produsului la o distanță de 20 de metri între capcane, pe toată suprafața câmpului, calculând 25 capcane pe 1 hectar.

Condiții de depozitare

Capcana nu necesită condiții speciale de păstrare. Pentru а afla condițiile de păstrare а momelilor feromonale, vă rugăm să vă consultați cu informația cu privire la momeli specifice dăunătorului în cauză.

Conditii de lucru

ЕС Field Trap trebuie, de preferință, să fie plasată înainte de apariția primei generații a dăunătorilor până la sfârșitul sezonului. Deciziile privind aplicarea ulterioară a acțiunilor de gestionare a dăunătorilor nu ar trebui luate numai pe baza datelor obținute din capturarea dăunătorilor din această capcană. Trebuie luați în considerare și alți factori precum nivelul de incursiune, clima etc.

Capcane recomandate

Momeala feromonală pentru Epicometis (tropinota) hirta

Momeală feromonală este un mijloc, de monitorizare și capturare în masă a dăunătorilor, inofensiv pentru mediul înconjurător.

Acest dispenser din celuloză este îmbibat cu feromonul gândacului păros al florilor, care fiind eliberat în mediul înconjurător atrage masculii Epicometis (tropinota) hirta în capcană.

Este necesar de utilizat momeală feromonală în ansamblu cu capcana feromonală (capcanele pot fi achiziționate aparte sau în set cu momeli feromonale).

Este necesar de schimbat momeală în capcane feromonale fiecare 8-10 săptămâni.

Termen de păstrare pînă la 2 an (condiții optime de păstrare).

Momeala feromonală pentru Epicometis (tropinota) hirta

Proprietăți

Non-toxic

Non-toxic - acest produs nu conține substanțe chimice toxice.

Materiale reciclate

Materiale reciclate - materialele reciclate sunt folosite pentru fabricarea acestor capcane.

Sigur pentru om

Sigur pentru om - soluție eficientă, netoxică pentru controlul dăunătorilor, care este complet sigură pentru utilizare în jurul oamenilor.