EP Protect®

Atașamente

EP Protect® (EN)
EP Protect® (RO)
EP Protect® (RU)

EP Protect®

Recomandăm utilizarea dezorientanților EP Protect®️ în magazii cu produse depozitate, brutării, unități de depozitare a alimentelor și medicamentelor, restaurante, depozite ale supermarketurilor, mori de făină, unități de producție de alimente/furaje, magazine de alimente pentru animale de companie, fabrici de procesare a alimentelor etc. – unități care sunt afectate de molii Pyralidae, cum ar fi Plodia interpunctella, Ephestia cautella (Cadra cautella), Ephestia kuehniella, Ephestia elutella.

Categoria: PROTECT
Preț:

Informații despre produs

Dezorientanții feromonali s-au dovedit a fi un mijloc deosebit de eficient în combaterea cu Plodia interpunctella, Ephestia elutella, Ephestia kuehniella, Euzophera pinguis, Cadra cautella.

Utilizarea produsului EP Protect®️este o metodă fiabilă și ecologică de control a insectelor dăunătoare.

Dozatorul de plastic, conține feromonul și permite eliberarea uniformă a compoziției feromonale. Prin intermediul dozatorului EP Protect®️ se impregnează în mediul înconjurător cu doze ridicate de feromon sintetic cu scopul întreruperii comportamentului de împerechere a dăunătorilor, prin dezorientare şi reducere la incapacitatea masculului să localizeze femelele. 

Perioada de utilizare

Instalați dozatoarele înainte de apariția dăunătorilor la începutul primăverii (sau între generații pentru strategii de combatere a dăunătorilor pe tot parcurs a anului).

Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
                       

Purtător

MD dozator îmbibat cu compoziție feromonală.

Durata de actiune

MD dozator acționează timp de 20-25 de săptămâni, cu temperatura optimă de 20°C – 35°C.

Mod de utilizare

  • Se recomandă utilizarea a 2-4 capcane feromonale de tip Delta cu momeala Plodia interpunctella, Ephestia elutella, Ephestia kuehniella, Euzophera pinguis, Cadra cautella pe ha, pentru determinarea prezenței dăunătorilor. Capcanele se instalează la 1-1,5 m înălțime de la suprafața solului. Prin monitorizarea zilnică a numărului dăunătorilor capturați, se poate determina prezența dăunătorilor maturi, cât și nivelul de infestare.
  • Folosiți mănuși de protecție înainte de utilizare.
  • Amplasați MD dozatoarele conform instrucțiunii.
  • Supravegherea și monitorizarea regulată a capcanelor este necesară, pentru a identifica cât mai rapid primele semne de dăunare. Aceasta este o condiție esențială pentru aplicarea măsurilor adiționale de combatere a dăunătorilor. 

Mod de amplasare

Instalați dozatoarele la distanțe egale între ele, cu densitatea de 200 buc. la 60 000 m3  în cazul unei populații scăzute de infestare sau 300 buc. la 60 000 m3 în cazul unei populații medii de infestare. Instalați dozatoare suplimentare în zonele susceptibile la infestații de dăunători (echipamente, rafturi, mărfuri etc.).

Condiții de depozitare

Dozatoarele se păstrează într-un loc răcoros și uscat, departe de lumina directă a soarelui, în ambalajul original până la momentul folosirii lor. Pentru păstrarea de lungă durată se recomandă refrigerarea produsului, în acest caz, termenul de păstrare va fi de 24 luni.

Înlocuire

Peste 20-25 de săptămâni după instalare, dozatoarele EP Protect® se recomandă de a fi înlocuite cu altele noi. Este necesar, de a elimina MD dozatoare scoase din uz, din zona de monitorizare/tratare cu feromoni, pentru a nu crea puncte de concurență cu dozatoarele în uz.

Precauții

Deși substanțele din dozatoarele EP Protect® sunt inofensive pentru ființele umane și mediul înconjurător, este recomandată purtarea mănușilor și spălarea mâinilor înainte și după instalarea/scoaterea din uz a dozatoarelor.

Capcane recomandate

Capcana Delta Plastic Albă (cu placă adezivă)

Capcana Delta Plastic Albă este o capcană de monitorizare, care permite efectuarea unei estimări rapizi a populației de dăunători din ordinul Lepidoptera în livezi, sere, vii etc. Această capcană este ușor de asamblat și utilizat, și este caracterizată prin durabilitate și rentabilitate.

Este necesar de suplinit capcana cu momeală destinată insectelor țintă, pentru a atrage dăunătorii în capcană, pe suprafața lipicioasă a plăcii adezive, care este furnizată împreună cu capcana.

Capcana Delta Plastic Albă (cu placă adezivă)

Proprietăți

Non-toxic

Non-toxic - acest produs nu conține substanțe chimice toxice.

Materiale reciclate

Materiale reciclate - materialele reciclate sunt folosite pentru fabricarea acestor produse.

Sigur pentru om

Sigur pentru om - soluție eficientă, netoxică pentru controlul dăunătorilor, care este complet sigură pentru utilizare în jurul oamenilor.

Atenționări

Nu lăsați produsul la îndemâna copiilor și a animalelor de companie.

Notă

Conform legislației, cumpărătorul își asumă toată responsabilitatea pentru siguranța sa în cazul nerespectării instrucțiunilor.

Disclaimer

Informația prezentată a fost elaborată ca un ghid general. Instrucțiunile oferite sunt orientative și pot varia în funcție de diferiți factori precum condițiile meteorologice, tipul culturii plantate sau gradul infestării cu dăunători etc. Dacă aveți nevoie de o consultație individuală, vă recomandăm să contactați specialiștii de la Есо Center sau un distribuitor autorizat al produselor noastre.