Zeuzera Protect®

Atașamente

Zeuzera Protect® (EN)
Zeuzera Protect® (RO)
Zeuzera Protect® (RU)

Zeuzera Protect®

Zeuzera Protect® produs pentru protecția plantelor împotriva (Zeuzera pyrina) moliei sfredelitoare a ramurilor. Cu ajutorul unei cantități mari de feromoni, eliberate de MD dozator Zeuzera Protect®, se realizează impregnarea arealului ce urmează a fi protejat. Masculii Zeuzera pyrina urmează pistele false a femelei create de MD dozator și se dezorientează de la exces de feromoni. Astfel, copulația și înmulțirea dăunătorilor nu are loc.

Categoria: Mating disruption
Preț:
# Cod produs / Denumire Preț
1
ec07020048-50
2
ec07020048-150
3
ec07020048-300

Informații despre produs

Dezorientanții feromonali s-au dovedit a fi un mijloc deosebit de eficient în combaterea sfredelitorului ramurilor.

Utilizarea produsului Zeuzera Protect®️ este o metodă fiabilă și ecologică de control a insectelor dăunătoare.

Dozatorul de plastic, conține feromonul și permite eliberarea uniformă a compoziției feromonale. Prin intermediul dozatorului Zeuzera Protect®️ se impregnează în mediul înconjurător cu doze ridicate de feromon sintetic cu scopul întreruperii comportamentului de împerechere a dăunătorilor, prin dezorientare şi reducere la incapacitatea masculului să localizeze femelele. 

Perioada de utilizare

Se recomandă utilizarea Zeuzera Protect® înainte de apariția primei generații și până la sfârșitul sezonului de recoltare.

În scopuri de monitorizare și pentru a detecta o infestare înainte de apariția acesteia, utilizați 2-3 capcane de tip Delta cu momeala Zeuzera pyrina pe ha.

Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec
                       

Purtător

MD dozator îmbibat cu compoziție feromonală.

Durata de actiune

MD dozator acționează timp de 20-25 de săptămâni, cu temperatura optimă de 20°C – 35°C.

Mod de utilizare

  • Se recomandă utilizarea a 2-3 capcane feromonale de tip Delta cu momeala Zeuzera pyrina pe ha, pentru determinarea prezenței dăunătorilor. Capcanele se instalează la 1-1,5 m înălțime de la suprafața solului. Prin monitorizarea zilnică a numărului dăunătorilor capturați, se poate determina prezența dăunătorilor maturi, cât și infestarea lor.
  • Folosiți mănuși de protecție înainte de utilizare.
  • Amplasați MD dozatoarele conform instrucțiunii.
  • Supravegherea și monitorizarea regulată a plantelor este necesară, pentru a identifica cât mai rapid primele semne de dăunare. Aceasta este o condiție esențială pentru aplicarea măsurilor adiționale de combatere a dăunătorilor. 

1.Poziționarea și densitatea MD dozatoarelor

Instalați Zeuzera Protect® alternând la înălțimi de 1 m și 1,5 m de la suprafața solului, la o distanță de 5-6 metri între dozatoare. Se amplasează din calculul de 300 dozatoare la 1 ha.

2.Condiții de depozitare

Dozatoarele se păstrează într-un loc răcoros și uscat, departe de lumina directă a soarelui, în ambalajul original până la momentul folosirii lor. Pentru păstrarea de lungă durată se recomandă refrigerarea produsului, în acest caz, termenul de păstrare va fi de 24 luni.

3.Înlocuire

Peste 20-25 de săptămâni după instalare, dozatoarele Zeuzera Protect® se recomandă de a fi înlocuite cu altele noi. Este necesar, de a elimina MD dozatoare scoase din uz, din zona de monitorizare/tratare cu feromoni, pentru a nu crea puncte de concurență cu dozatoarele în uz.

4.Precauții

Deși substanțele din dozatoarele Zeuzera Protect® sunt inofensive pentru ființele umane și mediul înconjurător, este recomandată purtarea mănușilor și spălarea mâinilor înainte și după instalarea/scoaterea din uz a dozatoarelor.

Capcane recomandate

Capcana Delta Paper (cu placă adezivă)

Delta Paper este potrivită pentru prinderea și monitorizarea unei varietăți de insecte dăunătoare, într-un mod eficient și non-toxic. Pentru a fi pe deplin funcțională, capcana necesită momeală feromonală destinată insectelor țintă, care poate fi procurată aparte sau în set cu capcana.

Capcana Delta Paper (cu placă adezivă)

Proprietăți

Non-toxic

Non-toxic - acest produs nu conține substanțe chimice toxice.

Materiale reciclate

Materiale reciclate - materialele reciclate sunt folosite pentru fabricarea acestor capcane.

Sigur pentru om

Sigur pentru om - soluție eficientă, netoxică pentru controlul dăunătorilor, care este complet sigură pentru utilizare în jurul oamenilor.

Atenționări

Nu lăsați produsul la îndemâna copiilor și a animalelor de companie.

Notă

Conform legislației, cumpărătorul își asumă toată responsabilitatea pentru siguranța sa în cazul nerespectării instrucțiunilor.

Disclaimer

lnformația prezentată а fost pregătită luând în considerare cazurile generale. lnstrucțiunile prezentate sunt date doar cu scop orientativ, deoarece ele pot varia în funcție de condiții climaterice, tipul culturii plantate, nivelul infestației cu insecte-dăunătoare ș.а.. În cazul în care aveți nevoie de consultare - vă rugăm să apelați la specialiștii din Есо Center sau la un distribuitor oficial al produselor noastre. Produsele noastre sunt în continuă dezvoltare și perfecționare, respectiv informația de mai sus poate fi modificată fără notificare prealabilă.