Momeala feromonală pentru Frankliniella occidentalis

Atașamente

Frankliniella occidentalis lures (EN)
Frankliniella occidentalis lures (RO)
Frankliniella occidentalis lures (RU)

Momeala feromonală pentru Frankliniella occidentalis

Momeală feromonală este un mijloc, de monitorizare și capturare în masă a dăunătorilor, inofensiv pentru mediul înconjurător.

Acest dispenser de cauciuc este îmbibat cu feromonul tripsului californian, care fiind eliberat în mediul înconjurător atrage masculii Frankliniella occidentalis în capcană.

Este necesar de utilizat momeală feromonală în ansamblu cu capcana feromonală (capcanele pot fi achiziționate aparte sau în set cu momeli feromonale).

Este necesar de schimbat momeală în capcane feromonale fiecare 4 - 6 săptămâni.

Termen de păstrare până la 2 an (condiții optime de păstrare).

Categoria: Frankliniella occidentalis
Preț:

Informații despre produs

Momeală feromonală este un mijloc, de monitorizare și capturare în masă a dăunătorilor, inofensiv pentru mediul înconjurător. Acest dispenser de cauciuc este îmbibat cu feromonul tripsului californian, care fiind eliberat în mediul înconjurător atrage masculii Frankliniella occidentalis în capcană. Este necesar de utilizat momeală feromonală în ansamblu cu capcana feromonală (capcanele pot fi achiziționate aparte sau în set cu momeli feromonale). Este necesar de schimbat momeală în capcane feromonale fiecare 4 - 6 săptămâni. Termen de păstrare până la 2 an (condiții optime de păstrare)

Perioada de utilizare

Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec
                       

Purtător

Dispenser de cauciuc.

Durata de actiune

Momeala feromonală acționează timp de 4 - 6 săptămâni, poate varia în dependență de climă.

Mod de utilizare

  • Deschideți ambalajul momelii înainte de a o instala și fixați momeala în capcană, conform instrucțiunii de utilizare a capcanei.
  • Nu plasați momeală în lumina directă a soarelui.
  • Este necesar de a elimina ambalajul din zona de monitorizare/ tratare cu feromoni, pentru a nu crea puncte de concurență cu capcanele feromonale în uz.

Mod de amplasare

Instalați capcanele deasupra plantelor.

Densitatea de amplasare

În scopuri de monitorizare- se recomandă de instalat 1 capcană la 1 ha, dar nu mai puțin de 3 capcane la o zonă de tratare cu feromoni (livadă/câmp/seră). În ceea ce privește capturarea în masă, numărul de capcane recomandat variază în dependență de cât de majoră este infestația cu dăunători și în dependență de strategia de control a insectelor dăunătoare aprobată la nivel local.

Condiții de depozitare

Momelile feromonale se păstrează într-un loc răcoros și uscat, departe de lumina directă a soarelui, în ambalajul original până la momentul folosirii lor. Pentru păstrarea de lungă durată se recomandă refrigerarea produsului, în acest caz termenul de păstrare va fi de 24 luni.

Înlocuire

Peste 4 - 6 săptămâni după instalare, momelele feromonale se recomandă de a fi înlocuite cu altele noi. Este necesar de a elimina momelele scoase din uz din zona de monitorizare/ tratare cu feromoni, pentru a nu crea puncte de concurență cu cele care sunt în uz.

Precauții

Deși substanțele în momelile feromonale sunt inofensive pentru ființele umane și mediul înconjurător, este recomandată purtarea mănușilor și spălarea mâinilor înainte și după instalarea/ scoaterea din uz a dispenserilor.

Ambalaj

Momelile feromonale sunt împachetate individual în ambalaj ermetic din folie, care protejează momeala de lumina directă a soarelui și contaminare. Fiecare dispenser este îmbibat cu 3 mg de compoziție feromonală.

Capcane recomandate

Agrolls Albastru BIODEGRADABILE

Agrolls este capcană pentru capturarea în masă a insectelor dăunătoare, realizată în formă de rulou de bandă din polietilenă, cu adeziv entomologic pe ambele părți.

Culoarea albastră a ruloului este atractant adițional pentru insectele țintă.

Produsul dat este 100% biodegradabil și este destinat utilizării în sere.

Agrolls Albastru BIODEGRADABILE
Capcană Card Cue Albastră

Aceasta capcană adezivă din carton biodegradabil, în formă de placă, conține adeziv entomologic pe una din părțile sale și este o alegere fiabilă și eficientă în lupta cu insectele dăunătoare.

Capcana Card Cue folosește culoarea albastră, care este atractant adițional pentru insectele țintă, astfel încât dăunătorii sunt atrași spre suprafață adeziva a capcanei.

Card Cue permite monitorizarea și evaluarea densității insectelor și necesitatea luării măsurilor adiționale de protecție a plantelor.

Capcană Card Cue Albastră

Proprietăți

Non-toxic

Non-toxic - acest produs nu conține substanțe chimice toxice.

Materiale reciclate

Materiale reciclate - materialele reciclate sunt folosite pentru fabricarea acestor capcane.

Sigur pentru om

Sigur pentru om - soluție eficientă, netoxică pentru controlul dăunătorilor, care este complet sigură pentru utilizare în jurul oamenilor.