Grapholita Protect®

Atașamente

Grapholita Protect® (EN)
Grapholita Protect® (RO)
Grapholita Protect® (RU)

Grapholita Protect®

Grapholita Protect® produs pentru protecția plantelor împotriva (Grapholita funebrana/molesta) moliei orientale a fructelor. Cu ajutorul unei cantități mari de feromoni, eliberate de MD dozator Grapholita Protect®, se realizează impregnarea arealului ce urmează a fi protejat. Masculii Grapholita funebrana/molesta urmează pistele false a femelei create de MD dozator și se dezorientează de la exces de feromoni. Astfel, copulația și înmulțirea dăunătorilor nu are loc.

Categoria: Mating disruption
Preț:
# Cod produs / Denumire Preț
1
ec07020016-50
2
ec07020016-150
3
ec07020016-300

Informații despre produs

Dezorientanții feromonali s-au dovedit a fi un mijloc deosebit de eficient în combaterea viermilor prunelor.

Utilizarea produsului Grapholita Protect®️ este o metodă fiabilă și ecologică de control a insectelor dăunătoare.

Dozatorul de plastic, conține feromonul și permite eliberarea uniformă a compoziției feromonale. Prin intermediul dozatorului Grapholita Protect®️ se impregnează în mediul înconjurător cu doze ridicate de feromon sintetic cu scopul întreruperii comportamentului de împerechere a dăunătorilor, prin dezorientare şi reducere la incapacitatea masculului să localizeze femelele. 

Perioada de utilizare

Se recomandă utilizarea dozatoarelor Grapholita Protect® până la apariția primei generații de dăunători și până la sfârșitul sezonului de recoltare.

În scopul monitorizării și determinării timpurii a existenței focarelor dăunătorilor, propunem utilizarea a 2-3 capcane de tip Delta, cu momeala Grapholita funebrana/molesta pe ha. 

Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec
                       

 

Purtător

MD dozator îmbibat cu compoziție feromonală.

Durata de actiune

MD dozator acționează timp de 20-25 de săptămâni, cu temperatura optimă de 20°C – 35°C.

Mod de utilizare

  • Se recomandă utilizarea a 2-3 capcane feromonale de tip Delta cu momeala Grapholita funebrana/molesta pe ha, pentru determinarea prezenței dăunătorilor. Capcanele se instalează la 1-1,5 m înălțime de la suprafața solului. Prin monitorizarea zilnică a numărului dăunătorilor capturați, se poate determina prezența dăunătorilor maturi, cât și infestarea lor.
  • Folosiți mănuși de protecție înainte de utilizare.
  • Amplasați MD dozatoarele conform instrucțiunii.
  • Supravegherea și monitorizarea regulată a plantelor este necesară, pentru a identifica cât mai rapid primele semne de dăunare. Aceasta este o condiție esențială pentru aplicarea măsurilor adiționale de combatere a dăunătorilor. 

1.Poziționarea și densitatea MD dozatoarelor

Instalați Grapholita Protect® alternând la înălțimi de 1 m și 1,5 m de la suprafața solului, la o distanță de 5-6 metri între dozatoare. 
Se amplasează din calculul de 300 dozatoare la 1 ha.

2.Condiții de depozitare

Dozatoarele se păstrează într-un loc răcoros și uscat, departe de lumina directă a soarelui, în ambalajul original până la momentul folosirii lor. Pentru păstrarea de lungă durată se recomandă refrigerarea produsului, în acest caz, termenul de păstrare va fi de 24 luni.

3.Înlocuire

Peste 20-25 de săptămâni după instalare, dozatoarele Grapholita Protect® se recomandă de a fi înlocuite cu altele noi. Este necesar, de a elimina MD dozatoare scoase din uz, din zona de monitorizare/tratare cu feromoni, pentru a nu crea puncte de concurență cu dozatoarele în uz.

4.Precauții

Deși substanțele din dozatoarele Grapholita Protect® sunt inofensive pentru ființele umane și mediul înconjurător, este recomandată purtarea mănușilor și spălarea mâinilor înainte și după instalarea/scoaterea din uz a dozatoarelor.

Capcane recomandate

Capcana Delta Paper (cu placă adezivă)

Delta Paper este potrivită pentru prinderea și monitorizarea unei varietăți de insecte dăunătoare, într-un mod eficient și non-toxic. Pentru a fi pe deplin funcțională, capcana necesită momeală feromonală destinată insectelor țintă, care poate fi procurată aparte sau în set cu capcana.

Capcana Delta Paper (cu placă adezivă)
Capcană EC Bucket

EC Bucket este o capcană feromonală universală, care permite monitorizarea și capturarea în masă a unui șir de specii de dăunători a culturilor agricole și face parte din managementul integrat al dăunătorilor.

Pentru a fi pe deplin funcțională, capcana trebuie utilizată în combinație cu momeală feromonală destinată insectelor țintă, care poate fi procurată aparte sau în set cu capcana.

Capcană EC Bucket

Proprietăți

Non-toxic

Non-toxic - acest produs nu conține substanțe chimice toxice.

Materiale reciclate

Materiale reciclate - materialele reciclate sunt folosite pentru fabricarea acestor capcane.

Sigur pentru om

Sigur pentru om - soluție eficientă, netoxică pentru controlul dăunătorilor, care este complet sigură pentru utilizare în jurul oamenilor.

Atenționări

Nu lăsați produsul la îndemâna copiilor și a animalelor de companie.

Notă

Conform legislației, cumpărătorul își asumă toată responsabilitatea pentru siguranța sa în cazul nerespectării instrucțiunilor.